Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD lanserar daglig liveblogg

Publicerad: 13 April 2012, 12:15

Näringsliv live har premiär på tisdag när nya Nliv.se ser dagens ljus. Det är en stor satsning, enligt SvD Näringslivs chef Olle Zachrison.


Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Näringsliv live följer nyhetsflödet i realtid mellan cirka 8:30 och 17:30 alla dagar börsen är öppen. Reportrarna turas om att liveblogga, men ett stort lass kommer att dras av makroreportern Leif Petersen.

Livestreamen kommer att ge en väldigt fyllig bild av börs och makronyheterna från Sverige och världen. Vi vet att det är så nyhetsintensivt att det passar bra för att ge en djupare bild, säger SvD Näringslivs chef Olle Zachrison.

Blir det verkligen en djupare bild i en liveblogg?

Det blir i alla fall en fylligare bild, det är väldigt mycket i nyhetsflödet som är bra att notera, kommentera eller bara länka vidare till, även om det inte håller för en artikel. Vi förmedlar mer av det flöde vi själva ser till våra läsare, ger dem det bästa ur flödet.

Länkar ni till konkurrenter också?

Det kan vi absolut göra. Har de en bra nyhet så…

Livereportern kommer också att twittra, och läsarna kan ställa frågor både via livebloggen och via Twitter. Inga frågor direktpubliceras dock, utan livereportern väljer ut de frågor som ska tas upp.

Nu ska vi testa det här konceptet och utveckla det i dialog med läsarna.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.