Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD lanserar barn- och ungdomstidning

Publicerad: 21 Augusti 2015, 09:35

Satsningen är ett försök att öka ungas läs- och skrivförmåga och förhoppningen är att den också ska väcka ett intresse för nyhetsbevakning.


Ämnen i artikeln:

Gunilla AskerSvenska Dagbladet

Den ännu inte namngivna tidningen kommer att vara tryckt och premiärnumret är planerat till senare i höst därefter kommer den ut en gång i veckan.

Tidningen är en uppföljare till SvD Läs och skriv en sajt dit lärare, elever och föräldrar kan vända sig för at ta del av skrivguider, lästips och undervisningsmaterial.

”Vi vill fortsätta att bidra till att förbättra svenska elevers läs- och skrivförmåga. Vi har fått väldigt positiv respons på vår läs- och skrivsatsning. Många har efterlyst en nyhetstidning för barn och unga på marknaden vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda en sådan”, säger SvD:s vd Gunilla Asker i en kommentar och förklarar vidare att satsningen är ett led i SvD:s strävan att uppmuntra ungas läsning och intresse för nyhetersbevakning.

Tidningen beskrivs som en riktig tidning i vilken barn tas på allvar och där skeenden beskrivs på ett lättbegripligt sätt. Den ska också innehålla underlag till diskussion.

Stina Cederholm är featurechef och har lett utvecklingsarbetet med barn- och ungdomstidningen: ”Den här tidningen ska inte väja för svåra ämnen, men skriva om dem på ett sätt som gör det lättare att förstå. Sedan ska den naturligtvis också vara lekfull och rolig”.

SvD efterlyser nu hjälp med att ta fram ett namn till tidningen och i nästa vecka utlyses därför en namngivningstävling.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.