Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD Kultur rekryterar Yukiko Duke

Publicerad: 5 Mars 2018, 11:46

SvD Kultur värvar tv-profilen Yukiko Duke. Foto: Tomas Oneborg

Litteraturprofilen Yukiko Duke blir kritiker på SvD:s kultursidor.


Yukiko Duke är översättare, författare och programledare. Under många år var hon återkommande bokrecensent i SVT:s Gomorron Sverige. Hon är också konstnärlig ledare för festivalen Stockholm Literature.

”Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Yukiko Duke, som stärker SvD:s kvalitativa litteraturbevakning ytterligare. Hon kombinerar djup kunskap om litteratur med en sällsam förmåga att fånga och engagera sin publik”, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius.

Förutom att Yukiko Duke har skrivit egna böcker har hon också översatt andras verk, bland annat Nobelpristagaren Kenzaburo Oes samt Haruki Murakamis. Rötterna har Yukiko Duke i Japan, där hon också varit verksam som nyhetsjournalist.

”Eftersom jag har en dubbelkulturell bakgrund är jag intresserad av utomeuropeisk litteratur. Jag vill lyfta fram asiatisk och afrikansk samtida litteratur. Det händer mycket just på de kontinenterna”, säger Yukiko Duke.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.