Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SvD Junior värvar från Lilla Aktuellt

Publicerad: 1 september 2017, 10:25

Lukas Nilsson. Foto: Tomas Oneborg

Svenska Dagbladets tidning för barn och unga rekryterar före detta SVT-reportern Lukas Nilsson.


Hösten 2015 drog SvD igång sin nyhetstidning för barn och unga SvD Junior. Sedan dess har ökningen i antal prenumerationer och besökare på sociala plattformar varit stadig, enligt tidningens egna siffror.

Nu expanderar SvD Junior och rekryterar Lukas Nilsson, som tidigare arbetat på Lilla Aktuellt. Ett format tidningen inspireras av – varför Lukas Nilsson blir en särskild tillgång, säger SvD Juniors chefredaktör Stina Cederholm.

”Vi inspireras mycket av Lilla Aktuellt och tycker att de är mycket duktiga i tilltalet på sociala medier. Lukas tillför kunskap som gör att vi kommer att kunna utveckla framförallt det rörliga formatet som är en viktig del av såväl Snapchat som Facebook och Instagram.”

Lukas Nilsson ser fram emot sitt nya jobb:

”Det finns redan så mycket nyheter för vuxna men det är sällan som barn verkligen får ta plats. Därför behövs SvD Junior, en tidning som det ska bli väldigt roligt att vara med och skriva för.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.