Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD gör böcker av sin journalistik

Publicerad: 14 Juni 2013, 08:09

Svenska Dagbladet säljer Idag-serien De högkänsliga som e-bok via sin egen e-bokhandel Bokon.


Ämnen i artikeln:

Fredric KarénSvenska Dagbladet

Svenska Dagbladet paketerar om sin redan publicerade journalistik till e-böcker och säljer den via sin egen e-bokhandel bokon.se.

Vi testar om det finns något intresse för detta och Idagsidans format passar bra. Det är tydliga serier som är populära bland våra läsare, säger Fredric Karén, chef för svd.se.

För 19 kronor kan man nu ladda ner e-boken till läsplattan. Det är samma pris som för en novell på e-bokhandeln.

Kostar er kvalitetsjournalistik så lite som 19 kronor?

Det är lite svårt att veta vad boken är värd på marknaden. Det finns ännu inget att jämföra med. Det här är en spontan test från vår sida. Marknaden kanske inte är riktigt mogen än, säger Fredric Karén.

Svenska Dagbladet har sneglat på The Guardian som har en helt egen bokhandel online, där man säljer publicerade artikelserier under benämningen singles.

Den tänkta köparen är Svenska Dagbladets läsare som brukar läsa Idag-sidan, men också andra som är intresserade av ämnet.

Redaktionellt har det här testet varit väldigt bra. Det har skapats bra energi av detta och det är viktigt för oss, säger Fredric Karén.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.