Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SvD ger digital kultur mer utrymme

Publicerad: 15 Januari 2016, 11:37

Poddguider, nya initiativ och tendenser på nätet. Det är något av vad som ska synas i Svenska Dagbladets utökade satsning på digital kultur.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Från och med i morgon, lördag, får bevakningen av vad som händer i den digitala världen mer utrymme i SvD:s printversion.

Vi kommer att satsa ännu mer på det framöver och inleder på lördag en satsning på att belysa framväxten av ett slags plattformssamhälle, där ett fåtal stora aktörer alltmer dominerar internet och formar människors vardag, säger kulturchef Lisa Irenius i ett pressmeddelande.

Frågan om plattformarnas allt starkare ställning kommer att behandlas av bland annat medieforskaren Jonas Andersson Schwarz, litteraturvetaren Alexandra Borg och skribenten och debattören Anders Mildner.

Kulturredaktionens medarbetare, bland annat Adam Svanell,Madelaine Levy och Clemens Poellinger, kommer att guida bland intressanta digitala kulturyttringar.

På sajten har det digitala materialet om den digitala kulturen fått en egen sektion, SvD.se/om/digital-kultur

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.