Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SvD byter publisher

Publicerad: 4 oktober 2018, 11:27

Svenska Dagbladets publisher Fredric Karén ska vara tjänstledig under ett år. Anna Careborg går då in som tf vd och chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetFredric Karén

Fredric Karén ska vara tjänstledig under ett år med start i januari 2019 för ett uppdrag åt mediekoncernen Torstar som bland annat äger Kanadas största tidning Toronto Star. I rollen som SVP Editorial ska han hjälpa koncernen med digitaliseringen av redaktionerna och utvecklingen av digitala prenumerationer.

“Det är naturligtvis väldigt smickrande och roligt att bli tillfrågad om det här uppdraget. Torstar har precis kommit igång med digitala prenumerationer men behöver hjälp med att förstå vilken typ av innehåll och journalistik som driver konverteringar och engagemang. Att de vänder sig till Svenska Dagbladet och Schibsted för att få hjälp är ett tydligt kvitto på att vi ligger i framkant i världen inom det här området. Jag ser mycket fram emot det här uppdraget som jag inte bara tror blir utvecklande för mig själv utan även för SvD och koncernen i stort”, säger Fredric Karén, vd och chefredaktör på SvD i ett pressmeddelande.

Anna Careborg går in som tf chefredaktör och vd på SvD. Hon är idag Premiumchef med ansvar för den redaktionella delen av de digitala prenumerationerna och har tidigare haft olika chefsroller på SvD.

“Vi befinner oss i en väldigt intressant tid, där det inte är en underdrift att påstå att behovet av kvalitetsjournalistik är större än någonsin. Under det kommande året ser jag fram emot att fortsätta utveckla vårt innehåll och affären i den snabba takt som Fredric lagt grunden till. Det är möjligt tack vare alla kreativa medarbetare på SvD som också tror på journalistikens roll och kraft”, säger Anna Careborg.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev