Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Succéjulkalender kan stoppas av formatstvist

Publicerad: 9 September 2016, 07:01

En strid om format har blossat upp mellan Sony och SVT. Tvisten kan, enligt Kulturnyheterna, göra att förra årets julkalender inte kan visas i repris eller ges ut på DVD.


Ämnen i artikeln:

Karin af KlintbergSVT

Förra årets julkalender Tusen år till julafton var den mest sedda genom tiderna. Men nu kan en formatstvist mellan Sony och SVT göra att den varken kan sändas i repris eller släppas på DVD, rapporterar SVT:s kulturnyheter.

Karin af Klintberg, regissör och producent på produktionsbolaget Thelma/Louise som står bakom julkalenden, uttrycker besvikelse över situationen: ”Det är tusen år av svensk historia med barnet i centrum, det är forskning som går förlorad. Den forskningen har inte gjorts tidigare. Man har inte visat barn tusen år tillbaka i tiden tidigare, och jag undrar om det kommer att göras igen.”

SVT:s kommunikationsdirektör, Sabina Rasiwala, medger för Kulturnyheterna att det funnits en tvist men vill inte utveckla vad den handlar om – och säger att den nu är löst.

Tvärtemot vad Kulturnyheternas källor säger hävdar Sabina Rasiwala att SVT både kan sända julkalendern i repris och släppa den på dvd, men att något sådant beslut ännu inte fattats.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Karin af KlintbergSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.