Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Succé för livechatt i snökaos

Publicerad: 10 december 2012, 14:13

Norrtäljeborna livechattade intensivt om trafiksituationen under snökaoset förra veckan. Norrtelje Tidnings initiativ drog rekordmycket trafik till sajten.


Mitt i snökaoset hittade Norrtäljeborna sin lokaltidnings livechatt om läget ute på regionens vägar. 500 personer var samtidigt inne på chatten, läste och delade med sig av sina erfarenheter.

– Det var en otrolig respons. Jag har inte varit med om något liknande någonsin under mina tio år på tidningen, säger Norrtelje tidnings webbredaktör Fredrik Lindh.

Han hade under året haft funderingar på att dra i gång en livechatt vid nästa snökaos, och när SMHI kom med sin klass tvåvarning var han beredd. Han började med att rapportera om strömavbrott och inställda bussar. Men snart tog det sociala samspelet över av de som satt fast i sina bilar och de som blivit kvar på sina jobb.

Större delen av redaktionen involverades i livechatten på olika vis. En av dem var Mattias Hansson som själv blev kvar på redaktionen i två dygn utan att kunna ta sig hem till Knivsta.

– Människorna hade uppenbarligen ett behov av att kunna prata med varandra direkt. Flera har sagt att det är det bästa vi har gjort, säger Fredrik Lindh.

Chatten var i gång i 1,5 dygn och under den tiden kom 1300 kommentarer in.

– Till slut fick vi stänga chatten och då var ovädret över och bussarna hade börjat gå.

Nu funderar Norrtelje Tidning på hur tidningen ska gå vidare. Förväntningarna från läsarna har väckts och ambitionerna kommer att höjas för nästa livechatt.

– Det är fantastiskt kul att de kommer till det lokala mediehuset. Det är ett bevis på att vi gör rätt saker, säger Fredrik Lindh.

Att sända direkt från sportevenemang har Norrtelje Tidning gjort förut, och det är något som redaktionen kommer att fortsätta med. Nu vill tidningen hålla fast vid initiativet och idag har redaktionen diskuterat förslaget att sända livechattar från kommunfullmäktiges möten när heta frågor diskuteras, till exempel nedläggningar av skolor.

– Det är ju inte journalistik i traditionell bemärkelse. Vi fungerar mer som sambandscentral. Men det är en bra styrka att kunna erbjuda den servicen, säger Fredrik Lindh.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.