Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sture Bergman ny chefredaktör på VK

Publicerad: 22 Maj 2008, 10:18

Det blir Sture Bergman som tar över efter Torbjörn Bergmark på Västerbottens-Kuriren. - VK är en bra och välskött tidning. Och otroligt duktig på webben, säger han. (Uppdaterad)


.
Sture Bergman är 44 år, ansvarig för nya medier inom Norrbottens Media och tidigare tidningschef på Norrbottens-Kuriren. Innan han blev chef arbetade han som näringslivsreporter på tidningen.

– Jag har varit här i 18 år. Det känns som om det dags är att göra något nytt.

Att han väljer att flytta just till Umeå har också sociala orsaker, hans bror bor i stan.

Vad hoppas du kunna tillföra?

– Jag har jobbat länge i en starkt konkurrensutsatt värld, både som reporter och chef. Dessutom har jag erfarenhet av att driva verksamhet när det går knackigt, något jag aldrig mer vill uppleva.

Sture Bergman börjar på VK senast 1 januari 2009. Innan dess ska han bland annat vara med om att sjösätta Norrbottens Medias tv-kanal, som startar sina sändningar i oktober efter modell från 24nt i Norrköping.

Torbjörn Bergmark lämnar VK sista mars 2009.

I en e-postkommentar skriver Bertholof Brännström, journalistklubbens ordförande på VK, att han förväntar sig att Sture Bergman ”ikläder sig rollen som stark publicist och därmed en försvarare av Ordet mot Pengarna”.

”Den rollen blir allt viktigare i en tid när konkurrensen hårdnar och trycket från de kommersiella intressena ökar. Här har Sture Bergman den verkliga utmaningen tillsammans med VK:s redaktion”, skriver Bertholof Brännström.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.