Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Sture Bergman: Jag ska utreda ledningsstrukturen

Publicerad: 28 April 2010, 07:57

Frågan är öppen om VK ska få en publisher. Koncernens nye vd Sture Bergman ska nu utreda ledningsstrukturen. Ett besked om hur den ska se ut kommer under hösten. (Korrigerad)


Hur ska koncernen Västerbottens-Kuriren se ut i framtiden? Och hur ska de respektive delarna ha för positioner på marknaden? Det är frågor som nye vd:n Sture Bergman funderar över.
Därför passar han också på frågan om hur ledningen ska se ut. Om det ska vara vd + chefredaktör eller en publisher som styr VK återstår att se.

   Det handlar om att förflytta gamla traditionella VK till en digital, läsar- och kundorienterad multimedialverksamhet. Därför måste vi tänka nytt för att ha råd med det. För det kommer att kosta.

Ett exempel på nya VK är den ansökan om att få sända tv i marknätet som man lämnat in till Radio- och tv-verket. Tidigast i början av 2011 tror Sture Bergman att man kommer igång med den verksamheten om det bli ett ja från myndigheten.

   Vi har inte kommit längre än att vi skickat in ansökan.

Kan du tänka dig att vara publisher för VK-koncernen?

   Jag ser inte det organisatoriska som någon religiös fråga. Och det finns både goda och dåliga exempel på båda lösningarna.

Men skulle du vilja vara publisher?

   Jag vill inte bygga någon piedestal för mig själv. Det handlar om vilken modell som ger mest nytta. Ingen modell är självklar. Vi får se vad vi kommer fram till.

Arbetet med att ta fram ett strategiskt koncept för VK-koncernen kommer att pågå till sommaren 2011. Vilka som ska ingå i den nya ledningen och vilka roller de ska ha ska vara klart under hösten.

När under hösten?

Svårt att säga. Men ju förr desto bättre.

Sture Bergman ny vd på VK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.