Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Strukturaffär allt troligare efter Norske Skogs storförlust

Publicerad: 4 Februari 2011, 07:13

200 miljoner norska kronor i förlust blev Norske Skogs resultat för fjärde kvartalet . Till stor del beroende på tidningspapperstillverkningen. Nu hörs nya rykten om en kommande strukturaffär.


Dålig lönsamhet på den europeiska marknaden kombinerat med en stark norsk krona och höga råvarupriser uppges vara de största orsakerna till minusresultatet.

Förlusterna för årets sista fyra månader är ändå en förbättring med närmare 50 miljoner norska kronor jämfört med samma period i fjol.

På fem år har den norska skogsjätten halverat antalet anställda. Och ytterligare åtgärder för att minska kostnaderna i år ska genomföras.  Men det kommer sannolikt inte att räcka.

Under första kvartalet i år ska Norske Skog omsätta ett stort lån på fyra miljarder norska kronor. Sedan blir det nog en strukturaffär där ett antal nordiska pappersproducenter är inblandade tror analytiker på den amerikanska storbanken Morgan Stanley.

Konsolidering är svårt att göra när marknaden toppar. Nu är det rätt tillfälle att bjuda upp till dans när många bolag har medvind och marginalerna är på väg upp, säger Norske Skogs koncernchef Sven Ombudstvedt till Dagens Industri.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.