Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Strömstads Tidning inför betalmodell i höst

Publicerad: 19 April 2010, 09:13

Tre gånger i veckan på papper. Men nyheter hela tiden på nätet. I morgon är det premiär för Strömstads Tidnings nya sajt. Helt gratis till att börja med men från och med i höst kostar det om man vill ha tillgång till alla funktioner.


   Olyckor, domar och snatterinotiser kommer kanske att gå i båda kanalerna men annars kommer det att bli två separata kanaler, säger tidningens ansvarige utgivare Kerstin Karlsson.

Att Strömstads Tidning nu går från att bara ha en ren informationssida på nätet till att bli en nyhetssajt med dagliga uppdateringar kallar hon lite skämtsamt för årets nyhet. Men det kommer inte att innebära att redaktionen får utökade resurser. I stället hoppas man mycket på läsarmedverkan. En medverkan som till att börja med är gratis men från och med i höst kommer att kosta. 15 kronor för ickeprenumeranter och en ännu lägre summa för de som också har papperstidningen.

Vad har du för förväntningar där?

   Att alla som bor här och har tillgång till en dator ska teckna sig för ett medlemskap. Att de ska vilja vara med och påverka sin tidning.

I Strömstad finns det omkring 3 000 hushåll, i delar av Tanum som också tillhör spridningsområdet ytterligare några tusen.

Sedan hoppas vi mycket på alla utflyttade. Och sommargästerna, inte minst norrmännen, säger Kerstin Karlsson.

Sajten, som blir publik i morgon, har visats för ett antal speciellt inbjudna läsare.
   De har alla blivit imponerade, säger Kerstin Karlsson.

I morgon kommer man att berätta om nyheten i tidningen. Det blir också öppet hus på redaktionen där man ska visa sajten på storskärm för alla intresserade.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.