Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Strejken på SVT avblåst

Publicerad: 9 Maj 2012, 10:59

Unionens medlemmar på SVT går inte ut i strejk i kväll. (UPPDATERAD)


Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

När det bara var kvar någon timme innan den varslade strejken på SVT skulle träda i kraft kunde parternas enas.

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens om bra lösningar på de frågor som är viktiga för Unionens medlemmar inom Public service. Avtalet ger nu Unionens medlemmar samma löne- och anställningsvillkor än övriga medarbetare inom Public service utan att vi har behövt utlösa den konflikt som hotade, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert till TT.

Det nya avtalet ligger i nivå med det som tidigare slutits mellan Journalistförbundet och Medieföretagen. Löneökningen blir 2,6 procent, varje medlem garanteras 300 kronor mer i månaden. Där finns också bland annat en låglönesatsning och förbättrad ersättning i samband med helgtjänstgöring.

Från Medieföretagens sida hade man önskat sig en annan arbetstidsreglering, bättre anpassad till dagens mediesituation, som de uttrycker det. Men det gick inte i år.

Vi är glada över att kunna teckna avtal på rätt nivå, säger Magnus Kendel, förhandlare på Medieföretagen i ett pressmeddelande. Dessutom har vi fått förändringar rörande semester och tjänsteresor som innebär en stor administrativ förbättring för bolagen.

Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.