Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Strejk kan stänga tre tryckerier

Publicerad: 9 Maj 2016, 07:24

Den 18 maj kan verksamheten på Bolds anläggning i Kista, V-tabs anläggning i Landvetter och Pressgrannars tryckeri i Linköping läggas ned.


Det är GS-facket som varslat om strejk sedan förhandlingarna med arbetsgivarsidan har strandat. Främst är stötestenen rätten att gå ner på deltid efter fyllda 60 år.

Vi måste agera som om det blir verklighet och ser just nu över hur vi kan flytta över produktionen i Linköping till andra anläggningar. Målet är att varken dag- eller nattkunder ska bli lidande, säger Peter Ihre, vd för NTM-ägda Pressgrannar.

I Linköping trycks bland annat Corren, Norrköpings Tidningar, Motala Vadstena Tidning och Västerviks-Tidningen. Närmast anläggning som Pressgrannar äger ligger i Uppsala. Dessutom har bolaget ett tryckeri på Gotland.

Blir strejken verklighet kommer det även att innebära att V-tabs anläggning i Landvettter blir uttagen. Där produceras nu bland annat GP, Bohusläningen, TTELA, Hallandsposten och Hallands Nyheter samt många externa uppdrag. Närmaste V-tab anläggning för tidningstryck ligger i Västerås.

Även Bolds anläggning i Kista berörs. Där produceras bland annat stora delar av DN och Expressens upplagor.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.