Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stort minus för Nyhedsavisen

Publicerad: 4 Augusti 2008, 08:34

Den danska gratistidningen Nyhedsavisen hade i fjol ett underskott på 335 miljoner danska kronor. Det visar årsresultatet för 2007 som nu offentliggjorts. Även för innevarande år väntas tidningen gå med förlust.


Årsresultatet skulle ha lämnats in till de danska myndigheterna redan i juni. Men på grund av problemen med att få nytt kapital till Nyhedsavisen har resultatet försenats kraftigt. Nu har tidningens ägare, Morten Lund, fått det amerikanska investeringsbolaget Draper Fischer Jurvetson (DFJ) att tillföra tidningen mer pengar. Utan detta tillskott hade Nyhedsavisen inte kunnat fortsätta utgivningen.

Morten Lund och DFJ sitter nu på 85 procent av aktierna i Nyhedsavisen. Isländska Stodir Invest har en ägarandel på 15 procent.

Ägarna av Nyhedsavisen är inte nöjda med resultatet för 2007. I en kommentar skriver de:

– Resultatet motsvarar inte bolagets förväntningar och kan därför inte betraktas som tillfredsställande. Vi räknar också med att resultatet för 2008 också blir negativt, men klart bättre jämfört med 2007. Vi räknar med att bolaget kan ligga nära break even före årets utgång.

Under resten av 2008 räknar Nyhedsavisens ägare med att försäljningen av annonser ska öka kraftigt. Tidningens ledning är medveten om att detta är en mycket ambitiös målsättning och skriver därför:

– Förväntningarna om en fortsatt kraftig försäljningsökning är ett ambitiöst mål sett mot bakgrunden av den dynamiska situation som dansk tidningsmarknad befinner sig i. Men bolagets direktion och styrelse anser att de inarbetade förutsättningarna är realistiska och möjliga att uppnå.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.