Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stort genomslag på kändislista

Publicerad: 3 April 2008, 09:36

Det blev åtskilliga spaltmeter med kändisar. Carl M Sundevall är mycket nöjd med genomslaget för listan på vilka som är viktigast på Stureplan.


När listan över Stureplans 100 mest inflytelserika personer släpptes reagerade de stora Stockholmstidningarnas redaktioner. Expressen gjorde en helsida, Stockholm City lät ettan domineras av vilka som var med på listan, Aftonbladet intervjuade tidningens chefredaktör Jan Helin som var helt oförstående till att han var med på listan. Svenska Dagbladet noterade att Horace Engdahls popularitet sjunkit?

Går man igenom listan är det ett 20-tal namn som har koppling till mediebranschen. Att de är med är inte en medveten strategi för att få så stort genomslag som möjligt enligt Carl M Sundevall, ansvarig utgivare för sajten Stureplan.se.

– Maximalt genomslag för oss betyder största möjliga antalet besökare på vår sajt. Och för att få det skulle vi toppat listan med bloggare typ Blondinbella.

Att det är så mycket mediefolk med på listan beror på att de många gånger är dolda makthavare menar Carl M Sundevall.

– Sedan rör de sig mycket ute också.

Han driver också kändiskrogen Spy bar.

– Där är journalister en av huvudmålgrupperna.

Hur ska man göra för att komma med på listan nästa år?

– Man måste lyckas bra i en bransch som har inflytande över trender eller ekonomi. Gärna röra sig ute en del men man måste inte hänga på Stureplan.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.