Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Storstadspressen har tappat var tionde läsare

Publicerad: 6 Februari 2014, 06:42

DN, SvD, Sydsvenskan och GP tappar rejält i senaste Orvesto Konsument. Var tionde läsare har försvunnit jämfört med för ett år sedan. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Orvesto Konsument

Sydsvenskan har tappat 10,9 procent i räckvidd jämfört med för ett år sedan. Tidningen når nu 37 procent av alla malmöbor och 20 procent av alla skåningar. För ett år sedan var Sydsvenskans räckvidd 44 i Malmö och 24 procent i Skåne. En förändring som är förklaringen till varför tidningsledningen anser sig berättigad till presstöd.

DN har tappat 9,6 procent av läsarna och Svenska Dagbladet 9,2 procent av sina läsare på vardagarna.

Kvällspressens tapp ligger på samma nivå. Aftonbladets vardagsupplaga har sjunkit med 9,2 procent och Expressens med 11,1 procent.

Det är gratistidningarna som står för tillväxten när det gäller räckvidd. City Malmö och Lund ökade antalet läsare med 0,8 respektive 5,7 procent. Men den stora vinnaren är Direktpress som ökade med 144,9 procent i Stockholm och 21,3 procent i Göteborg.

Mitt i-tidningarna ökade sin räckvidd med 3 procent.

Undersökningen genomfördes från 1 september till 31 december. 13 880 personer deltog i den. Sammanlagt hade titlarna som deltog 33 620 000 bruttoläsare vilket ger att varje person i snitt läste 4,5 av dessa.

Ämnen i artikeln:

Orvesto Konsument

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.