Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Storslam för Dagens Nyheter

Publicerad: 19 Oktober 2012, 04:57

DN fick två guld och tre silver när Svenska Designpriset delades ut i går kväll.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

DN fick guld i klassen redaktionell print med motiveringen: ”I en utsatt del av vårt aktuella medielandskap vägrar tidningen att skära ned på sina berättelser om vår samtid. Nej, oförtrutet förmedlar tidningen till tacksamma läsare en mänsklig, angelägen och spännande ton i kraftfulla arrangemang av texter, bilder, färger och former.”

DN fick också juryns pris (guld) med motiveringen: ”Världen står som bekant inte stilla och det får inte en dagstidning heller göra. Dagens Nyheter tycks inte särkilt ofta blicka bakåt utan öppnar sig lyhört inför allt som kan utvecklas framåt. Nya publicistiska och tekniska idéer, ett utvecklat journalistiskt innehåll och en presentation i form och färg, som i hög angelägenhetsgrad lockar både gamla och nya läsare. Juryn lyfter på hatten!”

Dessutom blev det även silver för DN i klassen redaktionell print samt redaktionell magasin och redaktionell webb.

Guld i klassen redaktionell webb fick SVT med motiveringen: ”Sveriges television, med hjälp av Doberman, fyller våra liv med upplevelser från vårt universums alla hörn. Kanalerna utgörs av dator, surfplatta och mobil, som enhetligt rapporterar till oss. Vi finner nytta, även nöje, aldrig uniformt, alltid vitalt och framförallt blir vi ständigt stimulerade till delaktighet och medagerande i den deltagarkultur vi alla numera lever i.”

Svenska Designpriset

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB. Tävlingen skall ge alla som arbetar med grafisk design möjlighet att delta med sina alster. För att alla skall ha möjlighet att delta har vi delat in tävlingen i Print, Webb, Device och Bild med vardera kategorier och underkategorier, sammanlagt blir det tjugo olika tävlingskategorier samt Juryns pris och Årets Våghals.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.