Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Storföretag i gemensam protest mot Donald Trumps inreseförbud

Publicerad: 6 Februari 2017, 13:16

Facebook, Google, Apple, Linkedin, Spotify och Netflix är bara några av de närmare 100 bolag som signerat en protestlista mot Donald Trumps kontroversiella inreseförbud.


Ämnen i artikeln:

AppleNetflixFacebookSpotifyGoogleLinkedin

Totalt har 97 techbolag undertecknat en skrivelse till USA:s federala appellationsdomstol. I skrivelsen tar bolagen avstånd från de nya inresereglerna som stoppar personer med medborgarskap i sju muslimskt dominerade länder att ta sig in i USA. Samtidigt stoppas all flyktingmottagning.

Enligt Reuters skriver bolagen att de anser att den nytillträdde presidentens inreseförbud är diskriminerande och riskerar att få negativa konsekvenser för innovation, tillväxt och det amerikanska näringslivet.

Inreseförbudet stoppades dock under fredagen sedan en federal domare fattat beslut i frågan. Trump-administrationens svarade med att begära att inreseförbudet omedelbart skulle återinföras, men kravet avslogs av appellationsdomstolen i USA. I dag är sista dagen för Trump-administrationen att lämna in sin argumentation för inreseförbudet till appelationsdomstolen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.