Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stora protester på statsägda egyptiska dagstidningar

Publicerad: 2 Mars 2011, 08:38

Reportrarna på de statskontrollerade dagstidningarna i Egypten protesterar både mot journalistiken och ledningens sätt att sköta ekonomin.


På tidningen Rose Al-Youssef krävde reportrarna igår chefredaktörens avgång.  De håller honom ansvarig för tidningens förluster på hundratals miljoner egyptiska pund som enligt personalen beror på ett upplageras orsakat av tidningens journalistiskt ointressanta innehåll, skriver Al-Masry Al-Youm.

På Al-Ahram har personalen utformat ett nytt administrativt system för att angripa de miljonförluster som orsakats av ett korrupt ledarskap. De vill också ändra innehållet för att reflektera folkets strävanden istället för att vara det styrande partiets röst.

Al-Gomhurias reportrar begärde att alla chefredaktörer och direktörer på alla statskontrollerade publikatoner måste avgå och att nya ska väljas.
På October Magazine hotar reportrarna med hungerstrejk om de inte får fasta jobb istället de tillfälliga kontrakt de nu jobbar på.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.