Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stora nedskärningar på Berlingske Media

Publicerad: 1 Mars 2018, 07:54

I går meddelade danska Berlingske Media att 93 av av de 881 anställda får gå när mediehuset byter strategi och prioriterar det digitala. Beskedet fick de danska journalisterna att lägga ned sitt arbete.


Det danska mediehuset Berlingske Media, som i dag har 881 anställda, ska minska antalet med 93 i samband med en omorganisation. Beslutet rör 29 redaktionella tjänster, rapporterar dr.dk. 

Bland annat ska layouten av papperstidningarna Berlingske och BT fortsättningsvis göras externt av byrån Wunderkind, som därmed övertar ett trettiotal anställda från Berlingske Media.

I den nya, bantade organisationen kommer mobilt och digitalt att prioriteras först. Pappersutgåvorna kommer att finnas kvar men bli betydligt tunnare.

”Vi ska göra Berlingske Media till det mest moderna mediehuset i Danmark – och det ska vi vara innan nyår”, säger koncernchefen Anders Krab-Johansen till dr.dk.

Efter att nya strategin i går kommunicerats till medarbetarna beslutade de danska journalisterna att lägga ned arbetet, vilket innebär att varken Berlingske eller BT kommer ut på papper i dag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.