Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stor betalningsvilja för dagstidningar i surfplatta

Publicerad: 20 Maj 2011, 06:43

Nära en tredjedel av de tillfrågade i Mediavisions undersökning har betalat för en dagstidningsapp första kvartalet i år.


Enligt Mediavisions har nu över 175 000 svenskar skaffat surfplatta. Tillväxten har varit snabb, främst bland unga, välutbildade män i storstad, och antalet surfplattor kommer att fortsätta öka, enligt Mediavision. Undersökningen, som bygger på 229 intervjuer, visar att många är beredda att betala för innehåll, och särskilt för dagstidningar:

”Att yngre storstadsbor varit de första att skaffa surfplatta är inte särskilt överraskande. Däremot är det intressant att se att betaltjänster lockar i så hög grad. Under årets första kvartal uppger nära en tredjedel av dem med surfplatta att de köpt lösnummer eller prenumeration via en tidningsapp. Totalt har nästan åttio procent installerat en tidningsapp, vilket skapar förutsättningar till merförsäljning. Inte minst är möjligheten till prenumerationsförsäljning direkt i appar intressant. Detta har visat sig locka nya kundgrupper till tidningar i USA”, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.