Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stina Honkamaa till Bonnier

Publicerad: 24 April 2013, 04:46

Stina Honkamaa lämnar Google för att bli vd för Bonnierbolaget United Screens.


Ämnen i artikeln:

GoogleStina HonkamaaBonnier

Stina Honkamaa har de senaste fem åren jobbat som vd för Google i Sverige. Innan dess var hon vd för mediebyrån Carat.

Nu blir hon vd för bolaget United Screens som hon också grundat tillsammans med TV4:s planeringsdirektör Malte Andreasson, TV4-chefen Jan Zachrisson och Oscar Höglund, vd för Epidemic Sound.

Bolaget United Screens ska sammanföra rättighetsinnehavare med annonsörer och Youtube-tittare.

Tanken är att presentera mycket av det innehåll som medie- och produktionsbolag i dag inte kan publicera på nätet på grund av upphovsrätt eller avsaknad av licens. Annonsintäkterna ska sedan delas mellan rättighetsinnehavaren, Youtube och United Screens.

De mediebolag och produktionsbolag som vi redan nu har skrivit avtal med och som sett vår affärsmodell ser oss som en värdefull partner med en lösning på problem de brottats med i många år. De är bäst på att producera innehåll för traditionell tv, ett format som är uppskattat och som kommer vara uppskattat även framöver. Vi är bäst på att utifrån våra gemensamma erfarenheter erbjuda digitalt innehåll, förvaltning och intäktsmodeller som inte bara är anpassade för webben utan från början skapade för webben, säger Jan Zachrisson, styrelseordförande för United Screens, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

GoogleStina HonkamaaBonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.