Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse

Publicerad: 21 januari 2019, 06:46

Cristina Stenbeck. Foto: Press

Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck kommer, tillsammans med två kollegor, att lämna styrelsen för bolaget vid årsstämman senare i vår. Kinnevik har tidigare varit en stor aktör på den svenska mediemarknaden.


Ämnen i artikeln:

MetroKinnevik

Kinneviks styrelse kommer se en del ommöblering vid årsmötet senare i vår. Cristina Stenbeck, Erik Mitteregger och Mario Queiroz lämnar nämligen sina uppdrag då, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Cristina Stenbeck blev huvudägare i bolaget efter att hennes far, Jan Stenback, plötsligt gått bort 2002. Efter styrelsemötet blir det första gången sedan 1936 som Kinnevik inte har en Stenbeck i styrelsen.

Kinnevik har tidigare ägt flera medier. De startade upp TV3 år 1987. 1995 lanserade de Metro, som de gav ut 2017, då gratistidningen till Custos, som ägs av Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen.

”Det här är bra för Kinnevik och det är dags för ett nytt kapitel även för mig. Det har tagit två decennier att komma hit. Jag gjorde entré när jag var 19 år och när jag var 24 år fick jag ett jobb jag inte sökt och sedan har jag hållit i alla förändringar sedan dess för att komma till en punkt med rätt strategi och där är vi nu”, säger Cristina Stenbeck i en intervju med Dagens Industri.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

MetroKinnevik

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.