Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stefan Melesko om tryckeriernas framtid

Publicerad: 5 Februari 2014, 13:33

Långa avskrivningstider på tryckpressar är ett tecken på en orealistisk syn på framtiden för branschen. Det menar medieekonom Stefan Melesko i en analys för Medievärlden Premium. Där har han också listat avskrivningstiden för utrustning för de olika koncernerna.


När upplagor och produktionsvolymen sjunker kan det bli kostsamt att stå med en tryckeriutrustning där avskrivningarna inte avspeglar den faktiska förslitningen, materiellt och ekonomiskt. Det konstaterar medieekonom Stefan Melesko i en analys för Medievärlden Premium.

Där konstaterar han också att distributions- och produktionskostnaderna ökar och i vissa fall kan utgöra ett hot mot tidningarnas ekonomi.

En allt större del av prenumerationspriset äts upp av dessa kostnadsposter. I många fall är de ungefär lika stora och i åtskilliga fall för olika utbärningsområden större än läsarintäkten per exemplar och dag.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.