Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Statsmedia hyllade robot – var utklädd man

Publicerad: 13 december 2018, 06:35

En bild från inslaget där ”roboten Boris” dansar. Foto: Russia-24

Den ryska TV- kanalen Russia-24 visade upp en ny rysk hi-techrobot. Men det har nu framkommit att det i själva verket var en utklädd man, skriver The Guardian.


Ämnen i artikeln:

Fake news

Den var under rapportering från en ungdomsmässa för ny teknik som roboten Boris visades upp. Den ryska TV-kanalen Russia-24 hyllade i sitt inslag roboten och sa att ”roboten Boris har redan lärt sig dansa och han är inte dåligt på det”, skriver The Guardian.

Men efter att ryska bloggare ställt sig frågan om det verkligen är en robot har det framkommit att det i själva verket var en utklädd man, skriver The Guardian.

Enligt tidningen rör det sig om en 30.000 kronors kostym som har mikrofoner och displayer och som skapar en illusion av att det faktiskt handlar om en robot.

Organisatörerna av eventet ska enligt MBKh Media, som startats av den ryske presidenten Vladimir Putins motståndare Mikhail Khodorkovsky, inte ha påstått att roboten var riktigt. Men i inslaget i den ryska tv-kanalen framkommer, antigen med flit eller av misstag, inget annat.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Fake news

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News