Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Startar tio Nära-tidningar

Publicerad: 22 November 2010, 08:52

Lite redaktionellt och mycket annonser. Det är modellen för de tio nya titlar som Västkustmedia registrerat och som ska delas ut som bilagor till Bohusläningen.


Förra veckan fick Västkustmedia utgivningsbevis för kommunerna Färgelanda, Orust, Lysekil, Sotnäs, Munkedal, Tanum, Uddevalla, Mellerud, Vänersborg och Lilla Edet. Tanken är att tidningarna ska delas ut som bilagor till Bohusläningen och kompletteringsutdelas till de hushåll som inte har tidningen.

Redan nu finns tidningarna Nära Tanum och Nära Mellerud och i början på året hoppas man kunna lansera Nära-titlar för Munkedal, Färgelanda, Lysekil och Sotenäs.

De här tidningarna riktar sig främst till lokala annonsörer som inte har så stort spridningsområde. Men det kommer att finnas en del redaktionellt material också. Vi vet inte så mycket mer än, resten får växa fram, säger Tommy Hermansson, vd för Västkustmedia.

Men det är inte allt. Efter årsskiftet tar Västkustmedia över ansvaret för Vänersborgaren, en gratistidning i stil med Extra Östergötland och som funnits sedan 1980-talet.

Vi går in som huvudägare och MID marketing som äger tidningen idag blir minoritetsägare. Vänersborgaren har getts ut månadsvis men tanken är att vi ska börja ge ut den veckovis och konkurrera med Vänersborg Just Nu, en gratistidning som finns sedan ett år tillbaka, säger Tommy Hermansson.

Vänersborgaren kommer att ges ut som tabloid och få en helt ny struktur.

Det blir en helt ny tidning, säger Hermansson.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.