Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Startar beroende public service-kommitté

Publicerad: 19 Januari 2016, 12:22

I Danmark har ett antal mediepersoner med koppling till public service startat "Den beroende public service-kommittén" som motvikt till regeringens.


Ämnen i artikeln:

Public service

De flesta som är med jobbar inom public service eller för produktionsbolag, bland andra TV2:s programchef Thomas Breinholt och DR Nyheters nyhetschef Naja Nielse. Men även Politikens digitalchef Frederik Wiedemann är med.

”Vi är beroende, eftersom vi i första hand lever av public service. Men vi är också beroende, för att vi tror att public service har en viktig roll i ett modernt samhälle”, skriver de i ett pressmeddelande.

Målet med gruppen är ”att bidra till en mer kvalificerad debatt om public service genom att bidra med nyanserade synpunkter på innehållet, så att det inte bara blir en diskussion om institutionerna”. Den första aktiviteten blir att anordna en debatt om vilken roll public service ska ha i ett modernt samhälle.

Den beroende public service-kommittén kommer att pågå parallellt med regeringens utredning under ledning av EU-kommissionären Connie Hedegaard Headed som ska vara klar vid årsskiftet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.