Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Starkt stöd till Alexandra Pascalidou

Publicerad: 27 Februari 2015, 07:48

Alexandra Pascalidous besked att hon inte vet om hon orkar fortsätta har fått flera av Sveriges Radios chefer och många andra att reagera starkt.


Alexandra Pascalidous besked att hon inte vet om hon orkar komma tillbaka som programledare för Ring P1 har gett starka reaktioner.

”Vi är som chefer och medarbetare förtvivlade och förbannade över de vidrigheter som riktas mot Alexandra Pascalidou som är programledare för Ring P1 och P1 Debatt. Det som uttrycks mot henne är fullständigt oacceptabelt.”, skriver Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl på Sveriges Radios hemsida.

Han skriver också: ”Påhoppen mot Alexandra Pascalidou har pågått under lång tid, och både chefer och säkerhetsavdelningen har länge bedrivit ett konkret arbete med att stötta och skydda henne. Det pågår flera säkerhetsaktiviteter kontinuerligt för att skydda Alexandra. Sveriges Radio gör ingen skillnad på om den som utsätts för hat och hot är anställd, arbetar i ett produktionsbolag eller är frilans.  Stöd och skydd är detsamma, ibland blir det mycket långtgående insatser. När det gäller rena säkerhetsfrågor som berör enskilda, berättar vi inte exakt vad vi gör eller hur vi arbetar.”

Thomas Björklund, samordnare och producent Ring P1 skrev igår på Ring P1:s hemsida:

”Vi står fullt och fast bakom Alexandra Pascalidou, och gör allt för att stötta henne i nuläget och hennes utsatta situation. I dag, torsdag, gjorde hon sitt sista program för den här veckan. Förhoppningen är att hon återkommer i maj som planerat. Vi hoppas verkligen att Alexandra fortsätter som programledare för Ring P1. Något annat vore väldigt, väldigt tråkigt.”

Biträdande programdirektören Martin Jönsson skriver på Twitter: ”Läser en del kommentarer om #pascalidou på hatsajterna och mår illa. Detta är inte yttrandefrihet, det är feghet satt i smutsigt system.”

Programledarkollegan Sofie Ericsson säger till DN.se: ”Hon har säkert fått mycket mer hot än jag. Jag är ju inte en offentlig person. Jag syns och hörs inte någon annanstans. Jag är dessutom en privilegierad, vit medelklassperson. Alexandra syns överallt och gör ett fantastiskt jobb”, säger hon.

sin blogg skrev Alexandra Pascalidou igår: ”Vad jag gör hädanefter vet jag inte. Det jag vet är att jag är oändligt tacksam och djupt rörd över den våg av kärlek, stöd och solidaritet som når mig. Vartenda ord är en styrkeinjektion. Tack! Sprid kärleken till andra också. Sprid den i er omgivning. Sprid kärleken till dem som aldrig nås av den. För jag är inte ensam. Jag är tusentals. Jag är bara en i mängden av alla dem som emellanåt inte längre orkar bära bördan. Tack. (En dag ska jag publicera alla era vidunderligt vackra brev. Ni kommer gråta floder.)”

Alexandra Pascalidou överväger lämna Ring P1 efter hat och hot

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.