Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Står vi inför en apokalyps, Evelina Stucki?

Publicerad: 1 Februari 2011, 12:55

Veckans nummer av Nacka Värmdö Posten innehåller artiklar som är skrivna som om det vore 2030. Tanken är att ge positiva exempel på hur samhället kan se ut om vi lyckas ställa om vår idag energislösande livsstil. Evelina Stucki är chefredaktör på NVP.


Absolut inte. Och det var lite därför vi ville ta det här greppet. Framtiden skildras ofta så hopplöst och man får känslan att vi inte kan vända på det, ändra vårt sätt att leva. Det behövs positiva framtidsvisioner.

Hur kom ni på idén?

Utgångspunkten är det miljötema som vi kör två gånger per år. Vi ville göra något lite extra. Vi inspirerades av Omställningsrörelsen som finns över hela världen och ofta samarbetat med lokaltidningar på temat: Hur ser lokalsamhället ut, om vi lyckas göra en omställning till ett miljövänligare liv?

Är hela tidningen en framtidsvision?

Nej, inte hela tidningen. De sidor där vi skriver artiklar som om det vore 2030 finns under vinjetten 2030.

Så, hur kommer livet att se ut i Nacka Värmdö år 2030 om vi lyckas ändra vårt sätt att leva?

Köerna på den idag hårt trafikerade Värmdöleden är borta och folk använder båt, miljövänlig spårtrafik eller elcyklar till jobbet. Det finns saluhallar som bara säljer närproducerad mat och användandet av pengar är på tillbakagång. Istället har byteshandeln utvecklats både vad gäller saker och tjänster.

Vilken respons har ni fått från läsarna?

Tidningen kom med posten idag och det flesta läsare läsa den när de kommer hem från jobbet. Så än så länge har vi inte hört så mycket.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.