Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampens vd tillbakavisar uppgifter om finansiell kris

Publicerad: 3 april 2019, 12:26

Stampens vd Johan Hansson dementerar uppgifterna i SvD om att bolaget skulle vara illa ute ekonomiskt. "Vi har en god kassa och har enligt min uppfattning mediesveriges kapitalstarkaste ägare bakom oss", säger han.


Ämnen i artikeln:

GPStampen

Stampen ska vara till försäljning, uppger SvD. Liknande uppgifter har tidigare presenterats av Jan Scherman i Dagens Media. Till GP säger Stampen Medias styrelseordförande Martin Alsander:

”Vi för diskussioner om möjliga samarbeten med olika parter, men hur det slutar är för tidigt att säga”.

Medievärlden har sökt Peter Hjörne, som länge var storägare i Stampen men vars andel nu är under 30 procent, för en kommentar. Han har dock avböjt att kommentera huruvida han är beredd att sälja bolaget som hans farfar Harry Hjörne köpte 1926.

Enligt SvD ska Stampen Media ha stora likviditetsproblem, vilket ska vara anledningen till att en försäljning ska ske. De rapporterar att det skulle behövas mellan 50 och 100 miljoner i tillskott om inte bolaget ska hamna på obestånd.

Men Johan Hansson, vd för Stampen, dementerar att det skulle finnas skulder i bolaget.

”Vi har en god kassa och har enligt min uppfattning mediesveriges kapitalstarkaste ägare bakom oss”, skriver han i ett sms.

Informationen ska även ha getts till personalen på Stampens tidningar

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

GPStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News