Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampens ackordsförslag igenom

Publicerad: 26 September 2016, 06:54

Stampens tidigare huvudägare Peter Hjörne (t.v) och Stampens koncernchef Martin Alsander (t.h) Foto: Arkiv.

Långivarna accepterade Stampens ackordsförslag i Göteborgs tingsrätt i dag. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Stampen

Under måndagsförmiddagen inleddes Stampens ackordsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt.

Ackordsförslaget innebär att fordringsägarna accepterar att avstå 75 procent av sina fordringar på Stampen-koncernens olika bolag. Något flera av fordringsägarna preliminärt redan hade sagt ja till.

Nu rapporterar GP att Stampens moderbolag, Stampen AB, får klartecken för skuldavskrivningen. Totalt röstade 219 (98 procent) ja och 21 röstade nej. De som röstade nej var frilansjournalister och tidigare anställda, vilka företräds av Journalistförbundet.

Johan Lif, förhandlingschef på SJF, skriver i ett mejl till Medievärlden att Journalistförbundet, via LO-TCO Rättskydd, har lämnat in en invändning mot att den större grupp före detta anställda med avgångsvederlag ska omfattas av ackordet.

”Det är förbundets uppfattning att det vore orimligt om medarbetare – i flera fall med många år i yrket och på arbetsplatsen – som gått med på uppgörelser om att deras anställningar ska upphöra ska kunna drabbas i en sån här situation. Vi menar, i korthet, att de ska behandlas likvärdigt med medarbetare som är under vanlig uppsägningstid. Tingsrätten meddelar sitt beslut angående Stampen Local Media AB på måndag. Därefter ska förbundet avgöra hur vi går vidare”.

De fordringsägare som går med på ackordsförslaget ska få tillbaka sina pengar inom fyra månader efter att ackordet vunnit laga kraft, skriver Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson i ett mejl till Medievärlden.

På frågan hur snabbt banklånen ska amorteras skriver kommunikationschefen att över en halv miljard amorterats de senaste två åren, sedan den nuvarande koncernledningen tog över.

”När vi har ett fastställt ackord och vi tagit avsiktsförklaringen med investerare ytterligare steg framåt kan vi också ha en dialog med långivarna om långsiktigt avtal med normaliserade räntor.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.