Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampens ackordsförhandlingar inleds

Publicerad: 26 September 2016, 04:48

I dag påbörjas Stampens ackordsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt. Syftet är att omförhandla mediekoncernens lån och skulder så att den totala skuldbördan minskar.


Ämnen i artikeln:

Stampen

För att kunna begära ackordsförhandlingar måste rekonstruktören få stöd från ägare till minst 40 procent av fordringarna. Därefter krävs att minst 75 procent av de röstande i tingsrätten accepterat förslaget samt att deras fordringar uppgår till minst 75 procent av fordringsbeloppet.

”Några av fordringsägarna, men inte särskilt många, har sagt nej till förslaget. Men min bedömning är att tingsrätterna ska kunna fastställa ackordet”, sade rekonstruktör Christian Andersch till Sydsvenskan i samband med att den största fordringsägaren, Skatteverket, sagt ja till ackordserbjudandet.

Skatteverket har fordringar på en halv miljard kronor. Verkets ja innebär att man accepterar att tidningskoncernen betalar 25 procent av sina skulder.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.