Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampen tar strid om avgångsvederlag till AD

Publicerad: 9 April 2018, 09:34

Förhandlingarna om huruvida sju tidigare medarbetare har rätt till uppsägningslöner eller inte har strandat. Därför vänder sig nu tre Stampenbolag till Arbetsdomstolen (AD).


Ämnen i artikeln:

Stampen

Arbetsgivarparterna tar strid i Arbetsdomstolen (AD) för att slippa betala ytterligare 1,3 miljoner svenska kronor i uppsägningslöner från sju medarbetare som hade lämnat det skuldtyngda mediehuset innan det gick in i en företagsrekonstruktion 2016. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

De sju medarbetarna hade alla lönegaranti som betalades ut under koncernens rekonstruktion. En av dem är Lena Larsson, före detta vd för Stampen Local Media, som tidigare tagit återkravet på hennes lönegaranti-pengar till Högsta domstolen. Facket menar att medarbetarnas lönekrav inte omfattades av den ackordsuppgörelse som föregick rekonstruktionen, vilket arbetsgivarparterna tvärtom hävdar.

Läs också

Lena Larsson tar tvist om Stampenlön till HD

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.