Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampen slår ihop GP och Mediabolaget Västkusten

Publicerad: 15 April 2013, 11:02

Stampen Local Media blir namnet för det gemensamma affärsområdet. GP:s vd Ricard Robbstål blir vd. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Mediabolaget Västkusten

De respektive tidningarna har redan bland annat gemensam annonsproduktion och säljsupport. Så nu blir samarbetet bara mer strukturerat enligt Stampens vd Pelle Mattisson.

Men han medger att om Boine Gepertz inte accepterat att bli ny vd för Gota Media utan stannat kvar som vd för Mediebolaget Västkusten skulle omorganisationen inte blivit aktuell.

Boines process var helt och hållet hans egen. Men hans beslut att gå vidare till nya utmaningar gav oss möjlighet att konkretisera samarbetet, säger Pelle Mattisson.

Den som får ansvaret för verksamheten i Stampen Local Media är GP:s vd Ricard Robbstål. Han ser otroligt många fördelar med den nya konstellationen.

Har ni inte kunnat samarbeta tidigare?

I teorin har vi naturligtvis kunnat samarbeta om vad som helst i princip. Men det går att göra med en helt annan enkelhet nu.

Hur ska du hinna?

Det blir en fråga om prioriteringar. Men nu ska jag först tugga asfalt en hel del. Det är en och en halv timme till Halmstad och en och halv timme till Uddevalla och Strömstad. Samtidigt ska GP också ha en massa kärlek.

Mediabolaget Västkusten omfattar de lokala mediehusen Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA, Bohusläningen och Strömstads Tidning. Där ingår också gratistidningarna Falkenbergs Posten, Trollhättan 7 dagar, Halmstad 7 dagar, Varbergs Posten och Vänersborgaren. Björklövet och Havsbandet samt Västkustkuriren ingår också. Bolaget omsätter enligt Stampen.se 582 miljoner kronor och har 399 anställda.

GP omsätter 1 208 miljoner kronor och har omkring 400 anställda.

Ämnen i artikeln:

Mediabolaget Västkusten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.