Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen slaktar marknadsavdelningen

Publicerad: 22 maj 2018, 10:47

Johan Hansson VD GP Stampen Media Bild Stefan Berg

Stampen säger upp ett 20-tal personer på främst marknadsavdelningen och ger säljarna ett ensidigt frivilligerbjudande att lämna företaget.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Nedbemanningen kommer att bestå av både uppsägningar och frivilliga avslutserbjudanden för sälj- och marknadsorganisationerna.

”Vi kommer att gå ut med ett ensidigt frivilligerbjudande till en del av vår säljkår om att avsluta sin anställning. Dessutom blir det nödvändigt med ett 20-tal uppsägningar som i första hand berör marknadsavdelningen men också övriga delar av organisationen, dock inte redaktionerna”, säger Stampen Medias vd Johan Hansson i ett pressmeddelande.

Stampen skriver att företaget vill ställa om mot en mer läsarintäktsdriven affär, eftersom annonsintäkterna i print fortsätter att minska medan läsaraffären utvecklas mer positivt. Koncernen har den senaste tiden förstärkt redaktionerna med ett 30-tal journalisttjänster.

”Det här är en del av omställningen för vår långsiktiga affärsutveckling. Den strategi som Stampen Media har arbetat med under det senaste året fokuserar på prenumerationsintäkter och redaktionella satsningar. Innehållsskapande och produkt- samt teknikutveckling blir helt avgörande i den affären. Därför gör vi dessa organisationsförändringar”

Nu inleds MBL-förhandlingar och målet är att organisationsförändringana ska vara klara efter sommaren.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.