Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen på väg åt rätt håll efter rekonstruktionen

Publicerad: 16 augusti 2017, 11:26

Martin Alsander, vd och koncernchef för Stampengruppen.

Stampengruppens delårsrapport för januari-juni 2017 som presenterades i dag visar på en återhämtning för mediekoncernen. "Vi har uppnått en efterlängtad finansiell stabilitet", säger koncernchefen Martin Alsander. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

I maj förra året inledde den krisande mediekoncernen Stampen en företagsrekonstruktion. Sex månader senare avslutades rekonstruktionen. Då meddelades också att man kommit överens med bankerna om fortsatt finansiering av verksamheten.

På onsdagen presenterade Stampengruppen sin delårsrapport för januari-juni 2017. Rapporten visar att på en återhämtning efter förra årets rekonstruktion.

Stampengruppens rörelseresultat före avskrivningar uppgår till 86 mkr, vilket är 78 mkr mer än samma period förra året. Kassaflödet från den löpande verksamheten, exklusive utbetalning av ackordslikvid om 250 mkr, är positivt med 140 mkr. Totalt har Stampengruppens nettoskuld under det senaste året minskat från 862 mkr till 255 mkr.

Stampengruppens koncernchef Martin Alsander:

”Det känns bra att kunna redovisa ett positivt resultat för halvåret och att vi uppnått en efterlängtad finansiell stabilitet. Våra verksamheter har kunnat återhämta sig och fått möjlighet att fokusera på affären och att anpassa sig till en allt mer digital tillvaro.”

Nu ligger framför allt utmaningen i att hantera annonstappet i print, säger Martin Alsander vidare:

”Men upplagorna har varit mer stabila än på länge och vi ser att nya digitala läsarintäkter kommer att bidra positivt till medieverksamhetens intäkter framöver.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.