Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen lanserar superlokal plustjänst

Publicerad: 5 februari 2018, 13:41

Cecilia Frisk, publisher för TTELA, och Johannes Nilsson, nyhetschef.

En ny, superlokal bevakningstjänst ska stärka Stampens pluserbjudande och ge ökade läsarintäkter. Cecilia Frisk, publisher på TTELA som är först ut, berättar om funktionerna.

Ämnen i artikeln:

Stampen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Stampen-ägda TTELA har varit pilot för projektet Superlokalt, som förra tisdagen lanserades brett för tidningens alla pluskunder. Den nya bevakningstjänsten samlar information och nyheter.

– Tjänsten ger pluskunderna en summering och gör det möjligt att läsa flera delar av en nyhet utan att man behöver besöka massor av olika sajter, säger TTELA:s publisher Cecilia Frisk och fortsätter:

– Under hösten, inför lanseringen, har redaktionen testat den. Deras erfarenheter och åsikter har varit väldigt värdefulla.

Rent konkret fungerar tjänsten så att pluskunderna markerar de platser i hela Stampen-området som de vill bevaka. Därefter får de tillgång till såväl lokala nyheter som information i form av lagfarter, evenemang, vattenavstängningar, polisingripanden och trafikolyckor. Materialet kommer – förutom från redaktionen – även från Polisen, SOS Alarm, Trafikverket och Facebook.

Cecilia Frisk hoppas att förstärkningen av pluserbjudandet ska leda till att tidningen får fler digitala prenumeranter:

– I grund och botten handlar det om att jobba för ökade läsarintäkter.

Och mottagandet har varit positivt:

– Det är flera, både läsare och personer från näringslivet, som tagit kontakt med mig och berättat hur nöjda de är.

Nästa steg blir att öka möjligheterna för användarna att personalisera flödet. Det ska bland annat bli möjligt att följa vissa sökord. Dessutom ska det gå att ställa in pushnotiser, berättar Cecilia Frisk.

– Med tiden kommer vi att förbättra och justera vissa funktioner. Men först ska Superlokalt rullas ut på de övriga Stampen-sajterna.

Tjänsten har köpts in på initiativ av Stampen Medias vd Johan Hansson och utvecklats av två externa utvecklare. Därefter har utvecklingen tagits över internt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev