Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen lägger ned gratistidning

Publicerad: 19 december 2018, 14:15

Den lokala gratistidningen Falkenbergsposten går i graven. Sista utgåvan landar i brevlådorna i hushållen i Falkenbergs kommun i morgon torsdag.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Den Stampenägda gratistidningen Falkenbergsposten läggs ned. Det rapporterar Hallandsposten. Bakgrunden är, enligt tidningens ansvariga utgivare Viveka Hedbjörk, att den går för dåligt.

”Lönsamheten är för dålig, intäkterna täcker inte kostnaderna för produkten”, säger Viveka Hedbjörk, som också är publisher för Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Tidningen, som har en upplaga på omkring 21.000, delas ut en gång i veckan till alla hushåll i Falkenbergs kommun.

För Dagens Media bekräftar Stampen Medias vd Johan Hansson att man fattat beslut om nedläggning samt att koncernen nu ser över även sina andra gratistidningar.

”Falkenbergsposten läggs ned och det vi gör nu är en utvärdering av alla våra gratistidningar, vi gör kontinuerligt en sådan genomlysning. Jag kan inte uttala mig om andra tidningar eftersom ingenting är färdigställt än men vi har ett antal titlar som vi tittar på ur ett lönsamhetsperspektiv.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.