Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Stampen gör om: Vissa får tidningen dagen efter

Publicerad: 11 februari 2019, 07:03

Tre av Stampens tidningar kommer inom kort att delas ut av Postnord en dag senare än tidigare, skriver Bohusläningen.


Ämnen i artikeln:

Stampen

De som gillar att läsa TTELA, Bohusläningen eller Strömstads Tidning i pappersformat till morgonkaffet, och bor i vissa områden där det kostar för mycket att dela ut tidningen, får framöver nöja sig med gårdagens nyheter. Det står fast efter en omorganisation av Stampens utdelningsområden, som Bohuslänningen rapporterar om.

En analys som Stampens tidningsbudsbolag VTD har gjort som visar att det i flera distrikt kostar mer att dela ut tidningen än vad man får in på prenumerationer. Rent tekniskt så ”förlängs” vissa områden, vilket betyder att det inte längre än senaste 06 som tidningen ska delas ut. Vilka områden som kommer beröras ska förhandlas med facket innan de offentliggörs. De som drabbas kommer få information i brevlådan under nästa vecka.

I vissa områden kommer tidningen delas ut av Postnord och där kommer den komma till läsarna dagen efter tryck.

Enligt Cecilia Frisk, publisher på TTELA, är förändringarna ett steg i att kunna satsa mer på själva journalistiken.

”Förändringarna stärker våra förutsättningar att kunna fortsätta att ge våra läsare och tittare lokal kvalitetsjournalistik från våra bevakningsområden”, säger hon till Bohusläningen.

I december kunde Medievärlden berätta att fler förändringar för distributionen väntade för GP:s tidningar. Då sade Johan Hansson, vd på VTD,  i ett mejl:

”Precis som hela branschen måste vi anpassa oss efter de förändrade läsarmönstren och att fler och fler väljer att prenumerera digitalt. Det vill säga i vissa områden blir det inte möjligt ur ett kostnadsperspektiv att distribuera tidningen på samma sätt som tidigare. Det är dock viktigt att påpeka att vi har en fortsatt mycket stark pappersupplaga med en stark tillväxt på vår helg papperstidning. Vi ser i de planer vi lagt och följer en fortsatt papperstidning under överskådlig tid för GP”, skev han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.