Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Stampen får ny styrelseordförande

Publicerad: 5 Maj 2010, 09:56

Lennart Hörling blir ny styrelseordförande i Stampen AB. Han efterträder Lennart Ohlsson-Leijon som fyller 70 i år.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Lennart Hörling blev styrelseledamot förra året. Han är vd för Nya Lidköpings-Tidningen och Lidköpingspress och har varit en viktig strategisk partner för Stampen.

De köpte Bohusläningen tillsammans 1997 och NLT var också inblandat i bildandet av distributionsbolaget VTD och tryckerikoncernen V-TAB, samt vid bildandet av Promedia, som bland annat ger ut Nerikes Allehanda och VLT. NLT är också delägare i Stampenägda Mediabolaget Västkusten, som bland annat ger ut Bohusläningen, TTELA, Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Lennart Hörling efterträder Lennart Ohlsson-Leijon som har suttit i Stampens styrelse i 24 år, varav 14 som ordförande. Under de 14 åren har företaget ökat omsättningen från 827 miljoner till drygt 5 miljarder kronor.

Lennart Ohlsson-Leijon har varit en tongivande och väsentlig del av Stampens historia och har genom ett konsekvent och tydligt ordförandeskap varit med om att driva igenom en rad stora förändringar för Stampen, vilka också påverkat det svenska medielandskapet. Lennart Ohlsson-Leijon fick förra året den prestigefyllda utmärkelsen Guldklubban för sitt framgångsrika ordförandeskap., skriver Stampen i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.