fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Staffan Erfors tar över Metro

Publicerad: 28 mars 2017, 10:12

Staffan Erfors. Foto: Pressbild

Custosägda Realtids Staffan Erfors blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro. Han tillträder redan denna vecka.

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenRealtidMetroStaffan Erfors

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I oktober förra året tog Staffan Erfors över som chefredaktör och ansvarig utgivare på den politiskt oberoende nyhetstidningen Realtid.se samt för undersajterna Karriär och Helg. Men nu bekräftas uppgifterna, som bland annat Dagens Opinion tidigare publicerat, om att Erfors lämnar tidningen för att bli ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro – som också ägs av Custos.

”Det är kul att få välkomna Staffan till Metro. Han är en mycket erfaren journalist och har även en stor vana vid att vara arbetsledare och publicist, bland annat efter sina sex år som chefredaktör för Kvällsposten”, säger Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen i en kommentar.

Nyligen blev det känt att Eric Ljunggren, i dag chefredaktör för Metro, tillträder som vice vd för Metrokoncernen. Ljunggren har varit delaktig i rekryteringen av sin efterträdare:

”På väggen i Metros chefredaktörsrum hänger en korsstygnsbrodyr med orden ‘Fuck it, nu kör vi!’. Staffan Erfors passar bra in i en sådan företagskultur. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och alla andra på Metro göra Sveriges överlägset största dagstidning ännu starkare, med fokus på digital tillväxt”, säger Eric Ljunggren.

Staffan Erfors har tidigare arbetat på Expressen och varit chefredaktör för Kvällsposten 2002-2008. Tidigare har han varit programchef för TV3 och ZTV samt chefredaktör för Bonnier Tidskrifters Tidningen S. Han har också arbetat som kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

”Jag ser framemot att få jobba på Metro. Det är en organisation som fortfarande präglas av en ‘nybyggarkultur’ och med de nya ägarna Custos har det tillkommit ytterligare energi i företaget. Mitt mål är att vi tillsammans ska bygga nordens modernaste och mest lönsamma mediehus”, säger Staffan Erfors, som tillträder redan den 30 mars.

Samtidigt får Henrik Ek, tidigare redaktionschef på Realtid, samma roll på Metro. Linnea Jonjons, som är redaktionschef på Metro i dag, behåller sitt uppdrag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev