Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Staffan Erfors lämnar Metro

Publicerad: 7 december 2017, 07:13

Staffan Erfors. Foto: Pressbild

Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar mediehuset med omedelbar verkan mindre än ett år efter att han tillträtt.


Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

I slutet av mars i år lämnade Staffan Erfors Custosägda Realtid för att bli chefredaktör och ansvarig utgivare för Metro.

Men nu lämnar Erfors uppdraget med omedelbar verkan. Någon förklaring till att han lämnar så abrupt, efter bara åtta månader, ges inte. Enligt ett pressmeddelande ska han nu ägna sig åt uppgifter utanför bolaget.

”Metro har varit en fantastik arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet”, säger Staffan Erfors i ett pressmeddelande.

Staffan Erfors har en bakgrund på Expressen, bland annat som chefredaktör för Kvällsposten, men tvingades lämna tidningen efter att Sydsvenskan avslöjat att han lånat ut sin lägenhet till Hells Angels ex-president Thomas Möller.

Metros vd Mikael König kommenterar:

”Vi är tacksamma över den utveckling Staffan genomfört, bland annat förbättrat det redaktionella arbetet avsevärt. Vi tackar Staffan för hans insatser och kommer ha dessa som avstamp när vi tar nästa språng i mediahuset Metros digitala utveckling.”

Henrik Ek kliver in som tillförordnad chefredaktör.

Medievärlden har sökt Staffan Erfors.

Uppdaterad: På eftermiddagen kom ett pressmeddelande i vilket Staffan Erfors presenterades som tillträdande vd och delägare i ett nytt Stockholmsbaserat bostadsmäklarföretag. Företaget ska starta vid årsskiftet, men under vilket namn avslöjas inte ännu.

– All information företaget vill gå ut med i dagsläget finns i pressmeddelandet, säger Marianne Djudic, Taste PR, till Medievärlden.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MetroStaffan Erfors

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev