Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Staffan Erfors lämnar Expressen efter privata kontakter med Hells Angels

Publicerad: 4 juni 2009, 03:40

Expressens korrespondent i New York,  Staffan Erfors, lämnar Expressen på grund av privata kontakter med Hells Angels ex-president Thomas Möller.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenStaffan Erfors

I ett pressmeddelande skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att det kommit fram uppgifter i en polisutredning och i medierna om  kontakter mellan Staffan Erfors och Thomas Möller. Redaktionsledningen har  i samtal med Staffan Erfors fått veta att han lärt känna Möller i sociala sammanhang i Malmö och att Möller vid två tillfällen har haft tillgång till Erfors privata bostad.
Desssa uppgifter har inte varit kända för Expressen, skriver Thomas Mattsson.

Erfors har enligt honom sagt att det i lägenheten inte funnits något arbetsmaterial eller någon Expressen-utrustning, samt att han inte haft någon kontakt med Möller om redaktionella beslut eller processer.

Thomas Mattsson tillägger:
”Med anledning av de uppgifter som nu är kända för oss, föreligger en förtroendeskada mellan Expressen och Erfors som gör det omöjligt för honom att fortsätta att verka på Expressen.”
Thomas Mattsson beklagar det inträffade, men är övertygad om det är viktigt för Expressens trovärdighet att tidningens oberoende inte kan ifrågasättas.

Enligt pressmeddelandet vill Staffan Erfors  be om ursäkt för att han inte tidigare har insett det olämpliga i kontakterna. Han inser också att hans roll som journalist på Expressen nu påverkas.

Staffan Erfors är Expressens korrespondent i New York och har tidigare bland annat varit chefredaktör på Kvällsposten och nöjeschef i Stockholm.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.