Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SSU lägger ned Tvärdrag och Frihet

Publicerad: 21 December 2016, 07:54

SSU lägger ned sina tidningar Frihet och Tvärdrag. Nästa år lanseras istället en ny digital medieplattform.


Ämnen i artikeln:

SSU

Tidningen Frihet läggs ned samma år som tidningen firar 100 år. Beslutet verkar ha kommit som en överraskning för redaktionen. Nästa nummer, som utkommer i början av nästa år, blir tidningens sista.

Tidningen Tvärdrag kommer att ges ut under första halvan av 2017, men läggs antagligen ned i samband med kongressen i augusti.

– Tvärdrags pappersproduktion kommer fasas ut under 2017, men under året kommer ett par nummer släppas, säger SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas till Medievärlden.

Ska Tvärdrag eller Frihet fortsätta komma ut digitalt?

– Nej. Under 2017 kommer vi lansera en digital medieplattform för att kunna nå ut till ännu fler unga med inspirerande och bildande innehåll. Även vår nya plattform kommer vara en arena för den unga socialdemokratiska idédebatten. Det kommer alltså lanseras en helt ny plattform, inte en digital version av Tvärdrag eller Frihet.

Vilken typ av plattform det ska bli, och vad den ska heta, är inte bestämt ännu. Inte heller när den ska lanseras, bara att det ska ske under 2017.

Kommer det att påverka antalet tjänster på redaktionerna?

– Ja, det kommer det att göra, men det är inte klart exakt hur.

Varför digitaliserar ni era tidningar?

– SSU kommer under 2017 skifta fokus från papper till digitalt för att bli mer relevanta i våra medlemmars vardag och kunna nå ut till ännu fler unga som delar SSU:s värderingar. Sedan vi startade SSU:s första tidning Frihet för 100 år sedan har ungas läsvanor, kommunikationssätt och sätt att engagera sig politiskt förändrats drastiskt. Internet är idag den dominerande plattformen för unga – att flytta vår tidningsverksamhet och omfördela våra resurser till att kommunicera på internet är därför helt rätt i tiden om vi ska fortsätta vara ett förbund i framkant.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.