Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

SR: Vi kommer fortsätta granska ÖP och Mittmedia

Glesbygdens människor behöver både lokala tidningar och lokal etermedia, skriver P4 Jämtlands kanalchef Ricky Karström i ett svar till Hans Lindeberg.

Publicerad: 21 Maj 2014, 07:21

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

MittmediaPublic service

I en debattartikel frågar ÖP:s chefredaktör Hans Lindeberg om radion inte gör någon lokal journalistik, samtidigt som han i nästa mening skriver att P4 Jämtland ägnar mycket energi åt att granska ÖP och Mittmedia. Jodå, vi bedriver lokal journalistik sju dagar i veckan året runt och vi kommer att fortsätta att granska både ÖP och Mittmedia, även om det inte alltid kanske kommer att ske på ett sätt som ÖP:s ledning kommer att uppskatta.

Då det gäller vår publik så är det helt korrekt att den minskar något. Men vi är också stolta, men inte nöjda, över att vara en av de mest avlyssnade radiostationerna i Sverige. Vi når nästan 40 procent av jämtarna och härjedalingarna varje dag. Så har det också sett ut under de senaste åren. Vi, liksom sannolikt även ÖP och övriga massmedier, har svårt att nå de yngre lyssnarna, läsarna och tittarna, men i kategorin 35 – 50 år var vi enligt TNS Sifo:s senaste mätning Sveriges tredje starkaste radiokanal där vi nådde drygt 33 procent av vår möjliga publik.

Lindebergs ger råd om hur vi borde testa nya grepp. Och det gör vi redan. Vi lanserade en ny SR Play-applikation för bara någon månad sedan och ytterligare smart phone-baserad teknik är på väg. Dessutom finns P4 Jämtland självfallet på sociala medier.

Då det gäller Lindebergs synpunkter på vår publicering av intervjun med Publicistklubbens ordförande Björn Häger, i samband med att vi presenterade nyheten att ÖP:s prenumeranter i glesbygd inte längre skulle få lördagstidningen på utgivningsdagen, så tänker jag inte gå in i någon polemik. Jag kan konstatera att vi har olika uppfattning. Jag tycker att det var relevanta åsikter som redovisades i våra inslag, samtidigt som jag kan förstå Lindebergs synpunkter.

Jag är den förste att önska Lindeberg lycka till med ambitionerna att kombinera papperstidningen med digitala kanaler. Det behövs många röster och kanaler för att spegla och granska samhället även i framtiden. Glesbygdens människor behöver både lokala tidningar och lokal etermedia som P4 Jämtland.

Gör radion ingen lokal journalistik?
Ricky Karström, kanalchef P4 Jämtland

Axel Andén

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

MittmediaPublic service

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.