Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR toppar Förtroendebarometern igen

Publicerad: 6 mars 2014, 13:20

För fjärde året i rad toppar Sveriges Radio TNS-Sifos Förtroendebarometer. Och Janne Josefsson är den journalist som flest personer uppskattar.


Förtroendebarometern presenterades i dag på Meg14 i Göteborg. Och för fjärde året i rad är det Sveriges Radio i topp. I år med ett uttalat förtroende från 73 procent av de som deltog i undersökningen.

Det är oerhört glädjande och visar att det finns en stark uppbackning bland svenska folket kring ett opartiskt och oberoende Sveriges Radio, säger vd Cilla Benkö i ett uttalande.

På andra plats kom SVT med 71 procent och trea blev Universitet/högskolor med 64 procent.

Längst ner på Förtroendebarometern är Sverigedemokraterna med 11 procent, samt Expressen och Twitter med 10 procent vardera.

Hela Förtroendebarometern här

De som deltog i undersökningen fick också namnge en medieperson som de särskilt uppskattar. Av de 31 procent som nämnde ett namn svarade 8,6 procent Janne Josefsson. Tvåa blev Leif GW Persson och trea SVT:s André Pops.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.