Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR syd får ny områdeschef

Publicerad: 27 september 2018, 10:25

Anna Stenberg, tillträdande områdeschef för Sveriges Radio Syd. Fotograf: Sofie Ward/Sveriges Radio

Den 1 november tillträder Anna Stenberg, i dag kanalchef för P4 Kristianstad, som områdeschef för Sveriges Radio syd.


P4 Kristianstads ansvariga utgivare och kanalchef Anna Stenberg lämnar sin tjänst för att bli ny områdeschef för Sveriges Radio syd där hon tidigare varit teknisk områdeschef.

– Det känns otroligt roligt och som en väldigt spännande utmaning, säger Anna Stenberg till Medievärlden och fortsätter:

– Framför allt ser jag möjligheter att få vara med att utveckla Sveriges Radios verksamhet i södra Sverige så att vi kan göra ännu mer viktig journalistik, initierad kulturbevakning och nyskapande underhållning.

Anna Stenberg kom till Sveriges Radio 1999. Hon började som reporter på P4 Kristianstad. Sedan dess har hon haft en rad olika roller, däribland som nyhetschef.

– Efter närmare 20 år här vågar jag nog påstå att kan Sveriges Radio rätt bra, säger hon och skrattar.

Michael Österlund, biträdande programdirektör, kommenterar:

– Anna Stenberg är en erfaren redaktionell chef med ett brett kunnande om mediebranschen i allmänhet och Sveriges Radio i synnerhet. Jag är mycket glad för att hon har tackat ja till jobbet som chef för vår verksamhet i Skåne, Blekinge och Halland.

Rekryteringen av hennes efterträdare kommer att inledas omgående. Vem som går in som tillförordnad är ännu inte klart.

I område syd ingår P4 Malmöhus, P4 Blekinge, P4 Kristianstad och P4 Halland och riksproduktion för P1, P2 och P3 (inkl P3 Min gata och P3 Soul). Tjänsten som områdeschef är placerad i Malmö.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.