Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

SR rekryterar 13 när P4 inför kvälls- och helgbemanning

Publicerad: 1 september 2017, 05:57

Programdirektör Björn Löfdahl. Fotograf: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sveriges Radio förstärker nu de lokala redaktionerna med 13 tjänster i samband med att man inför kvälls- och helgbemanning på P4.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Att SR beslutat att införa kvälls- och helgbemanning på P4 utan att tillföra resurser har väckt oro bland medarbetarna, rapporterade Journalisten i förra veckan. Oron gällde framför allt arbetsmiljön men också att uppbemanningen skulle gå ut över den lokala journalistiken.

Nu står det klart att Sveriges Radio har ändrat sig och kommer att tillföra resurser i samband med förändringarna. Totalt handlar det om resurser motsvarande 13 tjänster till P4:s lokala kanaler.

”Vi är väldigt glada att kunna göra denna satsning lokalt, det är tio år sedan de lokala kanalerna fick permanenta ekonomiska förstärkningar senast. Den ökade bevakningen innebär också att större lokala händelser på kvällar och helger i ökad utsträckning kan höras i Ekot och rikskanalerna”, säger programdirektör Björn Löfdahl i en kommentar.

Områdescheferna på respektive geografisk plats bestämmer efter dialog med de lokala cheferna närmare hur bemanningen ska utökas. Beslutet ska fattas med hänsyn till varje områdes förutsättningar och situation, enligt ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.